AKTUELNO

Naše dnevne, najčešće prehrambene navike, uzrok su nadimanju i povećanom taloženju masnih naslaga u predelu stomaka, koje se tako uporno trudimo da eliminišemo.

Međutim, potrebno je da uvedemo samo nekoliko jednostavnih pravila u svoj način ishrane, kako bismo već za nedelju dana primetili kako se obim našeg struka smanjio.

1. Smanjite unos soli

Iako so daje poseban ukus hrani, njeno prekomerno korišćenje zadržava vodu u telu i stvara osećaj nadutosti, što čini da naš stomak izgleda veće. Dakle, pokušajte da slanu i nezdravu hranu svedete na minimum, kako biste što pre videle rezultate svog truda u borbi protiv masnih naslaga u predelu stomaka.

2. Smanjite unos ugljenih hidrata

Beli hleb, testenine i pirinač, mnogima su omiljene namirnice, ali reč je o namirnicama bogatim ugljenim hidratima, koji nikako nisu saveznici vitke linije. Za doručak jedite puno proteina, koje možete naći u jajima i siru, dok tokom ručka fokus treba da bude na vlaknima iz povrća. Pokušajte da smanjite unos ugljenih hidrata ako želite da što efikasnije istopite masti na stomaku.

3. Izbegavajte mleko

Intolerancija na laktozu može izazvati probleme sa probavom i povećati nadutost. Da biste utvrdili da li vam laktoza smeta i da li je ona uzrok vaše nadutosti i usporenog metabolizma, pokušajte da mleko izbacite iz ishrane barem na 7 dana.

#Dijeta

#Žena

'