AKTUELNO

Ako volite urmašice uz kafu kao desert posle ručka i za iznenadne goste, predlažemo da napravite urmašice sa čokoladom.

Sastojci za testo:

brašno 300 g,  ulje 100 ml,  voda 450 ml,  so malo,  prašak za pecivo 1 kesica, 4  jajeta

Za sirup:

šećer 700 g, voda 700 ml, 1 limun

Kako pripremiti:

Vodu, ulje i malo soli (na vrh kašiice) staviti da provri. Skloniti sa ringle, dodati brašno i prašak za pecivo, izmešati. Kad se ohladi, dodavati jaja, jedno po jedno i mešati varjačom. Smesu sipati u špric, pa istiskivati tulumbe u pleh, obložen papirom za pečenje.

Peći oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Smanjivati temperaturu (do 150 stepeni), ali u toku pečenja ne otvarati rernu.

Pečene tulumbe poređati u pleh i zaliti sirupom.

Sirup: Šećer i vodu kuvati, kad provri, još 10-ak minuta. Dodati i sok od jednog limuna. Tople tulumbe preliti toplim sirupom. Ostaviti da upiju i da se ohlade.

Uživajte!

#Recept

'