AKTUELNO

Od ovog peciva možete da spremite pice, pite, peciva, kolače, kiflice.

Potrebno je: 600 grama brašna; 300 ml vode; 200 g maslaca ili margarina; 1 jaje; 1 kašika sirćeta; pola kašike soli.

Priprema: Brašno prosejati. U posebnoj činiji pomešati vodu, sirće, so i jaje. Dobro izmešati. Zatim dodajte brašno i umesite testo. Testo mora biti elastično i takvo da se ne lepi za ruke.

Stavite testo na sto posut brašnom i podelite ga na dva dela. Prvi deo razvaljajte što je moguće tanje, na oko 3 milimetra debljine.  

Margarin, takođe podelite na dva dela. Prvo testo premažite sa polovinom margarina. 

Zatim isto uradite sa drugim testom pa ga preklopite preko prvog dela testa. Uvaljajte testo u rolat. Zatim rolat savijte u oblik puža. Puž od testa stavite u kesu i ostavite u frižider na 15 minuta, a može i duže.

Kada testo izvadite iz frižidera, ponovo ga razvijte pa složite u oblik pravougaonika. Od dobijenog testa pravite željena peciva.

#Brašno

#kuvar

'