AKTUELNO

Zima se bliži kraju. Sada je pravi trenutak da kožu lica pripremite za lepše, sunčane dane, kada će biti izložena brojnim pogledima.

1. ZA KOŽU SKLONU BUBULJICAMA

Ako imate problematičnu kožu sklonu bubuljicama, aknama i crvenilu ova maska je idealna za vas. Izmrvite kvasac i pomešajte ga sa mlakim mlekom. Smesu nanesite na lice i ostavite da očvrsne, pa potom isprite mlakom vodom. Ova prirodna maska čisti i osvežava kožu.

Foto: Pixabay.com

2. ZA SUVU KOŽU

Suvoj koži lica je pre svega neophonda hidratacija, što će joj ova maska i pružiti. Izrendajte šargarepu, dodajte po kaščicu bademovog ulja i mleka i ostavite masku na licu 30 minuta. Isperite mlakom vodom.

3. PROTIV BORA

Ova maska vam može pomoći da ispeglate bore. Banana učvršćuje kožu, a med odlično hidrira, pa je ova kombinaja sastojaka idealna. Potrebno je izgnječiti jednu bananu, dodati po kašičicu maslinog ulja, tamnijeg meda i eteričnog ulja lavande. Pre nanošenja dobro očistiti kožu lica i dekolteta. Držati 20 minuta, pa isprati.

Foto: Pixabay.com

4. ZA MASNU KOŽU

Koža vam se brzo masti i stalno se sija? Maska od pomorandže je rešenje za ovaj problem. Iscedite sok od jedne pomorandže i umešajte brašna dovoljno da dobijete gustu smesu, a potom je nanesite na lice. Posle primene ove maske neophodno je naneti hidrantnu kremu.

Foto: Printscreen Youtube

5. UKLONITE MITISERE

Ova maska je popularna i žene je vole jer su rezultati odmah vidljivi. Odvojite belance od žumanceta i nanesite ga na kožu. Potom, iscepkane delove salveta ređajte po licu kako bi upili belance, a nakon pola sata naglim pokretima skidajte parčiće salvete, koji će postati kruti kada se belance osuši.

S. M.

#Lepota

#Maska za lice

#Proleće

#Žena

'