AKTUELNO

Uživaćete u ovom slatkišu...

Ovaj recept je jednostavan za pripremu jer nema odvajanja suvih i mokrih sastojaka.

Sastojci: 2 pomorandže, 6 velikih jaja, 1 kašičica praška za pecivo, 1/2 kašičica sode bikarbone, 1 1/4 šolje šećera, 2 šolje mlevenih lešnika ili brašna od lešnika, 1/2 šolje kakaa, 1/2 kašičice cimeta, prstohvat soli, šećer u prahu

Priprema:

Stavite pomorandže u srednje veliku posudu za kuvanje ili u tiganj i prekrijte ih vodom.Kada voda proključa stavite poklopac i smanjite vatru.Kuvajte pomorandže oko dva sata dok ne postanu mekane.

Kada se ohlade, presecite ih na pola i uklonite iz njih velike semenke.Zagrejte rernu na 180 Celzijusovih, te stavite pomorandže u blender i blendajte dok se ne pretvore u kašu. Trebalo bi da dobijete šolju i po pirea od pomorandži.Dodajte ostale sastojke, osim šećera u prahu i blendajte dok se ne sjedine

Izlijte u kalup za tortu i pecite 45 minuta do sat vremena ili dok čačkalica zabodena u sredinu torte ne izađe čista.Kad se torta ohladi, pospite je šećerom u prahu ili stavite premaz po želji.

#Torta

#kolači

'