AKTUELNO

Šta kada vaš partner želi vezu, ali ne onu kakvu vi tražite?

Verovatno je svima vama poznat taj osećaj: kada se zaljubite, ne razmišljate puno, već se nadate i računate da će vam se način na koji volite vratiti u potpunosti ili barem,približnom intenzitetu. Želite da vam ljubav bude uzvraćena, da bude bezuslovna, da vas ispunjava. Želite da se neko brine o vama, neguje vas i na isti način kao i vi njega/nju. 

Analiziramo preostale faktore u vezi kada vi više volite, i kako da se postavite povodom,toga. 

Vaš partner donosi planove i odluke bez vas. 

Ponekad je u redu da svaki partner za sebe donosi planove i odluke. Ali ako razgovarate o zajedničkom postavljanju ciljeva i planova za budućnost, jednostrano donošenje odluka jednostrano neće raditi posao. Ako se ovo dešava mnogo često, to bi,trebalo nešto da vam govori. Ovo može značiti da vaš partner nije voljan deliti najvažnije delove svog života, ili vas uključivati u svoju budućnost. Način na koji oni to vide- možda ćete biti u blizini, a možda i nećete. Drugim rečima, vi se uklapate u njihov život i njihove potrebe ovde i sada, ali ko zna hoće li to imati veze u budućem vremenu.

Vašeg partnera zanima vaš lični život, ali ne ali ne onoliko koliko biste želeli. 

Naravno, žele da znaju generalno o vama, ali ne toliko opširno šta se dešava. Ko ste u dubini, nije im toliko važno; to je samo više informacija. Ovo može zvučati pomalo,surovo. Da, postoje neki savršeno simpatični ljudi kojima jednostavno nije potrebno da dublje poznaju drugu osobu. Volite ih, njima je stalo do vas. To je nekome dovoljno čvrst odnos za budućnost. 

Mislili biste da bi neko ko se duboko zaljubio u vas hteo da zna sve o vama - dobro, loše i ružno. Čini se da ne dobijaju dovoljno- sve o vama je dragoceno. Dakle, kada neko ne želi previše znati i ne zanima vas, vaše planove i ciljeve, šta vas strastveno,zanima i šta vas čini srećnima, ili je jednostavno ravnodušan, obratite pažnju. Da, oni su sa vama sada, ali ako znaju manje o vama, možda će i ta činjenica olakšati udaljenost od vas i veze u bilo koje vreme.

Foto: Unsplash.com

Veliki deo truda oko veze leži na vašim ramenima

Uvek vi preuzimate inicijativu i ulažete veliki napor kako bi se stvari obavile i,veza funkcionisala. Vaš partner je često pasivan i / ili ne mari dovoljno. Često ste taj koji održava vezu zanimljivom; da kreativno pronađete načine za angažovanje svog partnera. Partner se može lako primiriti u rutini biti sa vama, ne razvijajući vezu. On/ona se čak mogu odupreti bilo kakvom naporu sa vaše strane da veza raste. Možda ćete raditi prekovremeno da biste udovoljili svom partneru, kako biste stekli pažnju i pohvale od njih. Ako uvek činite žrtve da biste im udovoljili i da biste im ulepšali život, možda ćete na kraju imati osećaj kao da se previše odričete, ili da se čak prepuštate sebi kako biste stekli pažnju, priznanje i ljubav. Ako ste iscrpljeni od tolikog truda i,ne dobijate puno interakcija ili interesovanja od strane partnera, vreme je da,se zaustavite i zaista razmislite o tome šta radite.

Da li se osećate kao da se takmičite sa prijateljima svog partnera za njegovo/njeno vreme? 

Vaš partner može izabrati da aktivno nastavlja ostale veze izvan one koju delite zajedno. Iako nema ništa loše u tome što cenite stare prijatelje i provodite vreme sa njima, ideja da se neprestano morate takmičiti sa prijateljima (i / ili porodicom) za,vreme i pažnju partnera treba da podigne vašu crvenu zastavu!

Dok romantična, posvećena veza često podrazumeva par koji više i prisnije vremena provodi zajedno, manje zainteresovani partner može nastaviti provoditi puno vremena sa prijateljima i razgovarati o ideji da su ti odnosi prioritetni. Iako je za svakog partnera važno da ima svoj život i da održi dovoljno vremena za sebe, važno je da se sete da odrede veliki deo vremena za vas, kako bi gajili brigu i intimnost neophodnu za „rast“ odnosa.

Nikada nemojte zanemariti kako se zaista osećate. Ako znate šta želite i trebate u vezi,,nikada ne biste trebali odbaciti svoja osećanja ili, što je još gore, rešiti da se skrasite samo zato što želite da veza funkcioniše, ili zato što jednostavno želite biti u vezi u nekom periodu. Istina je da, pokušajte, kao što možda jeste, verovatno nećete moći da svog partnera pretvorite u nekoga ko on/ona ne želi da bude. Ako se osećate razočarano, frustrirano ineispunjeno jer volite nekoga više nego što vas vole, nemojte to ignorisati. Zaslužujete odnos koji vas u svakom pogledu hrani i ispunjava.

Foto: Unsplash.com

Ako vas zanima da pročitate nešto više o ovoj i sličnim temama, možete to uraditi upravo OVDE

Autor: Pink.rs

#Ljubav

'