AKTUELNO

Kada isprobavamo nove cipele u prodavnici one nam se tad mogu činiti udobne, ali kada ih nosimo prvi dan zažalimo što smo ih obuli.

Kod naredne kupovine cipela sa visokom potpeticom pripazite na ovih sedam znakova koje vam otkrivamo u kratkom vodiču za pronalaženje najudobnijih cipela.

1. Uzmite cipelu za potpeticu i kod prstiju. Đon bi trebalo da bude fleksibilan i savitljiv u prednjem delu, ali krut na ostatku cipele.

2. Potpetica bi se trebalo da se nalaziti tačno ispod sredine pete. Ako se nalazi previše napred ili nazad na cipeli ima ćete problema s ravnotežom.

3. Izaberite cipele čiji vrh ide u (blagi) špic i koji je duži od vaših prstiju, jer prsti tako neće biti stisnuti ili, još gore, zgnječeni.

4. Pripazite da je deo cipele za prste dovoljno širok, odnosno da vas ne stiska.

5. Imajte na umu da cipela s punom petom bolje raspoređuje težinu i pruža potporu po celoj dužini stopala.

6. Testirajte mekoću dela za tabane tako što prstom pritisnete unutrašnji deo cipele za prste. Na dodir bi trebalo da bude lagan i mekan, kao da je postavljen.

7. Izbjegavajte sintetiku. Nosite cipele od kože ili tkanine jer su to materijali koji dozvoljavaju koži da diše čime se smanjuje mogućnost pojave žuljeva.

#Cipele

#Savet

#prodavnica

#Štikla

'