AKTUELNO

Neki parovi imaju dugogodišnje, stabilne veze i čini se da žive pravu malu bajku. Pitali smo strunjake u čemu je njihova tajna?

Sukobi i rasprave su sastvani deo svake veze. S obzirom da je svako individua za sebe, normalno je da ćete se ponekada naći u takvoj situaciji. Ako mislite da je rešenje za to da promenite partnera, grešite. Takav postupak samo vodi u propast i siguran raspad veze.

Razloga zašto su neke veze srećne i dugo traju nije jer se nikada ne svađaju, ili uvek isto razmišljaju, već zato što svoje razlike rešavaju na način koji pristaje odraslima- racionalno, i ne dozvoljavaju da trenutan bes prevlada nad umom.Oni prihvataju jedni druge sa svim vrlinama i slabostima, kao i sa nesigurnošću, strahovima i problemima.

Foto: Unsplash.com

Cenite sebe

Svi volimo komplimente, ali ne tražite konstanto potvrdu od partnera za svaku stvar koju radite.Samopoštovanje je jedan od ključnih stvari. Ako ne volite i ne poštujete sebe, neće ni drugi. Što pre naučite da budete samostalni pre ćete početi da uživate.Takođe, ne trudite se da uvek udovoljite partneru. Ljubav je divna, ali na prvom mestu u ovom odnosu biste trebali da budete vi sami sebi, ipak.

Tolerancija

Ukoliko partner ima loš dan, ne gnjavite ga dodatno sa svojim problemima. U takvim situacijama pokušajte da mu budete podrška i oslonac.Dajte partneru vremena da razbistri misli.

Razgovor rešava sve

Koliko god da nas partner poznaje on nije u stanju da nam pročita misli. Zato ukoliko vas nešto muči ili želite nešto, jasno mu to i recite. Razgovorom ćete izbeći sve nedoumice.Jaka i zdrava veza se temelji na zdravoj konverzaciji između partnera. Osim toga naučite da i vi slušate drugu polovinu, bez kritikovanja njegovog mišljenja, ma koliko se razlikovalo od vašeg.

Foto: Unsplash.com

Čuvajte jedno drugom leđa

Uspešni parovi su u svakom trenutku spremni da nauče nešto novo jedno od drugog. Da bi veza bila uspešna, u svakoj situaciji budite podrška partneru.Jaki parovi inspirišu i teraju onu drugu polovinu da bude uspešnij i bolja u svakoj sferi života.Sreća one druge polovine im je jako bitna, pa su u svakom trenutku spremni da joj budu čvrst oslonac.

Poslednje, ali i najbitnije 

Svaka snažna veza temelji se na velikoj količini ljubavi, ali i na poštovanju, razumevanju i strpljenju.Volite svog partnera svakoga dana i to mu i recite.

#Ljubav

#Veza

'