AKTUELNO

Prave se brzo i lako, a sve sastojke sigurno već imate - svima nam ostaju da se povlače po frižideru i kuhinji.

Moja majka za najveći greh smatra bacanje hrane. Kod nje svaki komad hleba može da se iskoristi, a kada biste svi bili u prilici da probate njene izmišljene đakonije, sigurno nikada ne biste pogodili da su u pitanju namirnice koje su preostale od nekog drugog ručka, testa koja su obajatila ili da je u frižideru imala samo tri stvari.

Tako smo nedavno imali priliku da uživamo u punjenim lepinjama, koje su bile tako hrskave i meke, sočne i bogate, da biste pomislili da su ispale pravo sa nekog fensi bloga sa receptima ili sa Instagram naloga sa milion pratilaca.

Potrebno je: 10 lepinjica, 10 liski suvomesnatog (sa slaninom su najukusnije, ukus je najintenzivniji), dve kašike pavlake ili jogurta, oko 100 g sira, 200 g mocarele, malo belog luka u prahu, malo origana.

Priprema: Lepinjicama odsecite vrhove, ali tako da s jedne strane ostanu spojeni za lepinjice. Izdubite sredinu (ne mora skroz do korice), pa sredinu izmrvite rukama i pomešajte sa izgnječenim sirom i pavlakom ili jogurtom. Unutrašnjost izdubljenog dela lepinjice obložite slaninicom, pa napunite filom od sira, pospite sa malo belog luka u prahu, a odozgo narendajte mocarelu. Pospite sa malo origana i poklopite vrhom.

Poređajte u pleh i zapecite 15-20 minuta na 200 stepeni, dok se mocarela ne istopi, a korica postane fino krckava.

#Kuhinja

'