AKTUELNO

Ako želite da izdužite lice, podmladite ga ili ulepšate, šminkeri i kozmetičari preporučuju da sredite obrve.

Bilo da preferirate tanke lukove ili guste linije koje su sada ponovo u trendu, morate znati da vešto rukujete pincetom.

1. Nepravilan luk

Mnoge dame preteruju sa lokacijom vrha luka obrva, odnosno on počinje preblizu korena nosa. Da bi pogodili optimalno mesto poslužite se ovim trikom: uzmite belu olovku za oči pa povucite zamišljenu liniju od vrha nosa do zenice oka - mesto gde olovka dotiče obrve trebalo bi da bude najviša tačka vaših lukova.

2. Prekratke obrve

Istu olovku pomaknite od vrha nosa do ruba očiju - gde završava rub olovke tu bi trebao biti i kraj luka. Mnoge žene zaboravljaju da naprave ovaj jednostavan test, što dovodi do prekratkih obrva koje vizualno povećavaju obim vašeg lica i čine ga bucmastijim.

3. Čupate od kraja prema unutrašnjosti

Mnoge žene započinju proces čupanja obrva na kraju luka, pa čupaju prema početku uz koren nosa. Kozmetičari savetuju da krenete od sredine, gde obično ima najviše dlačica.

Od sredine krećite prema kraju luka, a na kraju se posvetite samom početku obrve. Ova taktika će osigurati da napravite manje grešaka, odnosno da počupate obrve na prirodniji način.

Foto: Pixabay.com

4. Koristite uvećavajuće ogledalo

Ako ne vidite dlačice u običnom ogledalu, neće ih videti ni vaše prijateljice. Korišćenje ogledala sa lupom možda će vam olakšati potragu za onim sitnim dlačicama, ali će povećati i celo područje obrva i zbuniti vas koliko zapravo dlačica morate iščupate.

5. Čupate više od jedne dlake odjednom

Čupanje obrva nije aktivnost koju bi trebalo raditi u žurbi. Ako želite nadoknadite vreme povlačenjem više od jedne dlačice pincetom, verovatno ćete iščupati neku dlaku koju niste želele i tako ćete napraviti rupicu u savršenom luku.

I. P.

#Lepota

#Obrve

#Pinceta

#Žena

'