AKTUELNO

Ovo je idealna poslastica za ljubitelje laganijih kolača i za domaćice koje nemaju puno vremena za pripremu

Sastojci za testo:

4 jaja200 grama šećera1 gusti jogurt (180 grama)300 grama brašna1 čaša od jogurta uljaprašak za pecivopola količine višanja iz kompota 

Sastojci za nadev:

2 gušća jogurta1 jaješećera po željikašika do dve glatkog brašnaostatak višanja

Priprema:

Umutite penasto jaja sa šećerom, dodajte jogurt i ulje, te na kraju brašno pomešano s praškom za pecivo.Dobijenu smesu izijte u nauljenu tepsiju.Po testu rasporedite polovinu višanja iz kompota i pecite u zagrejanoj rerni na 180 Celzijusa nekih 10 minuta.Izvadite kolač, te preko njega prelijte nadevom koji ste napravili tako što ste jogurt umutili s jajima, šećerom i brašnom, a onda dodajte višnje u nadev.Vratite u rernu i pecite još nekih 30 minuta dok ne poprimi lepu boju.

#Recept

'