AKTUELNO

Putovanja pružaju divna iskustva, ali prava avantura, zabava i upoznavanje kulture počinje tek kada odete sami na put.

Nekako je uvek "rezervisano za žene" da imaju svoje destinacije iz snova, a vremenom, kako bi pokazale moć i samostalnost, žene sve češće putuju same, bez partnera za putovanja.

Neke od žena koje su odlučile da ne prave nikakve kompromise sa saputnicima i da rade isključivo ono što one žele su podelile svoja iskustva, otkrile prednosti i razloge iz kojih na put odlaze bez društva, porodice ili partnera.

Potrebna im je velika promena u životu

"Bila mi je potrebna promena moje svakodnevice. Upala sam u rutinu, umorila se od monotonog posla, mlake kafe i svakodnevne užurbanosti. Htela sam promenu, da učinim da meni bude udobno i postanem potpuno sebična. Zato sam i rezervisala svoje prvo solo putovanje. Zaista verujem da se nijedan od prelepih trenutaka koje sam doživela i razgovori, poznanstva itd., nikada ne bi dogodili da nisam putovala sama", piše prva žena svoje iskustvo.

Jedna drugoj predstavljaju inspiraciju za odlazak na put

"Jednog dana sam razgovarala s kolegicom sa svog prvog posla i ona mi je pričala o svojim avanturama i to me je nateralo da se zamislim. Postala sam znatiželjna i tokom ručka sam gledala kartu sveta na internetu i nacrtala svoju buduću rutu", podelila je druga devojka.

Nema saputnika, nema drame

"Nikada ranije nisam putovala sama i stalno sam imala problem s tim da nađem društvo za kratko vreme. Odlučila sam da razbijem strah i krenula sam na ovo putovanje sama, bolje nego da propustim priliku da vidim neka mesta koja su već dugo stajala na mojoj listi želja", priča svoje iskustvo žena kojoj je zasmetalo prilagođavanje drugima.

Rođena da putuje sama

"Pretpostavljam da sam oduvijek imala osećaj za samačka lutanja, kao što sam uvek željela da izađem i istražujem potpuno sama, čak i kada je to podrazumevalo da odem do susednog grada, a imala sam samo 12 godina", prenosi svoje iskustvo jedna od putnica.

#Putovanja

'