AKTUELNO

Isprobajte!

Mnogi Kama Sutru doživljavaju isključivo kao zbirku se*sualnih poza, ali ona je mnogo više od toga.

Osim se*sa, drevni tekst fokusira se i na odnos između ljubavnika, ali i na samu ljubav. Iako se radi o savetima starim nekoliko hiljada godina, većinu pravila o kvalitetnom ljubavnom i se*sualnom odnosu lako je primeniti i danas.

Za autora Kama Sutre, se*s je deo prirodnog balansa života, a mi vam predstavljamo tri njegova pravila za maksimalno se*sualno zadovoljstvo.

1. Predigra je ključan deo se*sa - Prema Kama Sutri nema dobrog se*sa bez predigre koja mora da bude temeljno odrađena. Pritom, predigra nije samo fizička. Kama Sutra kaže da je i intimnost predigra, a ona uključuje kvalitetnu komunikaciju i verbalno iskazivanje ljubavi. Autor teksta navodi da je važno ljubavniku na sve moguće načine pokazati da ga volite, da vam je potreban i da ga želite, a u tome najveću ulogu uz dodire imaju i reči.

2. Žena uvek ima prednost kada je u pitanju orgazam - Poznato je da muškarci lakše i brže doživljavaju orgazam, dok je ženama potrebno malo više stimulacije. Većina muškaraca sada bi pomislila kako je logično da onda oni prvi dožive orgazam, ali Kama Sutra nije saglasna s tim. Naime, u tekstu piše da žena ima prednost kada je orgazam u pitanju, a ako muškarac insistira na tome, to znači da razume i ceni svoju partnerku.

3. Se*s treba ceniti - Prema Kama Sutri, suština seksa nije samo fizičko zadovoljstvo nego bi trebalo da ga posmatramo kao nešto značajnije. Se*s je put do bolje komunikacije, a što je komunikacija bolja to su povezanost ljubavnika i njihovo i zadovoljstvo veći. Suština se*sa su i poverenje, otvorenost, briga o partneru kao fizičkom, ali i emotivnom biću.

#Seks

'