AKTUELNO

Muškarci, ukoliko biste želeli da budete privlačniji ženama otkrivamo vam šta treba da radite.

Naučnici su došli do zaključka kako su muškarci koji pomažu oko kućnih poslova privlačniji ženama.

Zahvaljujući sociologu Skotu Koltrein i Majklu Adamsu sa Univerziteta u Kaliforniji, sada možemo da objasnimo zašto su muškarci privlačniji ženama dok usisavaju ili prostiru veš. Većina žena je muškarce koji obavljaju kućne poslove okarakterisala privlačnijim i poželjnijim od onih koji od ovih poslova zaziru.

Istraživači kažu da je, otkako su žene počele da rade rame uz rame sa muškarcima, bilo vreme i da se kućni poslovi podele na ravne časti i čini se da su danas parovi zadovoljniji kada je reč o tim aspektima života.

Psiholog dr Gotman kroz svoje istraživanje je došla do zaključka da se muško učestvovanje u kućnim poslovima posmatra kao znak ljubavi prema ženi, što njihovu vezu čini čvršćom i kvalitetnijom.

Teško vama ako ste u vezi sa ovim muškarcima, oni su najljubomornijiOva analiza upravo je srušila uvreženo mišljenje da se muškost partnera ruši ukoliko se on lati usisivača, poslova u kuhinji ili menjanju dečijih pelena.

Realnost je zapravo potpuno drugačija, jer ih upravo obavljanje "ženskih" poslova čini privlačnijim kod suprotnog pola i samim tim osnažuje ljubavnu vezu.

Ovakvim ponašanjem muškarac daje odličan primer svom muškom detetu, a jedno istraživanje je pokazalo da se deca u školi, koja obavljaju kućne poslove zajedno sa svojim očevima, bolje slažu sa svojim vršnjacima i razvijaju više prijateljskih veza. Pored ovoga, manje je verovatno da dete neće slušati nastavnike, loše se ponašati u školi i povući se iz društvenog života.

#Ljubav

'