AKTUELNO

Otkrivamo recept za čizkejk koji je gotov za manje od 15 minuta.

Čizkejk dolazi iz Amerike i već duži niz godina predstavlja jedan od najpopularnijih i najtraženijih kolača širom sveta. Tajna se krije u njegovoj jednostavnosti pripreme, a širok spektar ukusa i dodatka omogućavaju brojne kulinarske eksperimente tako da recept uvek možete da prilagodite vašem ukusu.

Ovog puta vam otkrivamo recept za čizkejk koji se pravi od samo tri sastojka: keksa, kremastog sira i mlečne čokolade.

Priprema:

U limenom kalupu obima 20 cm namažite malo maslaca ili ulja, a preko njega postavite papir za pećenje.

Sipajte 200 grama keksa u posudu, a potom dodajte kremasti sir. Pomešajte sastojke, a zatim keks i sir dobro isitnite u secku na što manje komadiće.

Teško vama ako ste u vezi sa ovim muškarcima, oni su najljubomornijiIstopite čokoladu, na ringli ili je stavite u mikrotalasnu pećnicu, a potom prespite nekoliko kašika čokolade u posudu sa keksom. Mešajte dok se smesa skroz ne poveže.

Keks postavite u limeni kalup i lepo rasporedite po površini. Dodajte nekoliko kašika istopljene čokolade u smesu sa sirom i dobro promešajte. Izlijte je na vrh biskvita i dobro izavnajte.

Ostatak keksa iseckajte na komadiće srednje veličine i rasporedite ih po vrhu. Otopite preostalu čokoladu i pospite je po površini.

Ostavite čizkejk da odstoji u frižideru oko tri sata.

#Recept

'