AKTUELNO

Povodom Dana zaljubljenih rešili smo da obradujemo sladokusce receptom za biskvit u obliku srca.

Potrebno je:

Za tamni deo:

3 jaja

4 kašike šećera

malo maslaca

2 kašike kakaa

200 ml jogurta

170 gr brašna

1/2 praška za pecivo

Za svetli deo:

3 jaja

4 kašike šećera

malo rastopljenog maslaca (1 kašičica)

200 ml. jogurta

170 gr brašna

korica limuna

1/2 praška za pecivo

prah šećer ili čokolada

Priprema:

Foto: Pixabay.com

Umutiti jaja sa 4 kašike šećera, dodati kakao i brašno sa praškom za pecivo, jogurt i rastopljenu kašičicu maslaca. Sve dobro izjednačiti i sipati u uzan podmazan pleh.

Peći na 200 stepeni C u plehu 22x10 cm oko 35-40 min. Probati ćačkalicom da li je pečeno. Dok se biskvit hladi umutiti svetli deo, samo ne dodavati kakao. Ohlađen tani biskvit iseći na debljine 1,5-2 cm, pa vaditi kalupom srca ili već neke druge figure koje imate. U dnu kalupa sipati 3 kašike testa, pa poređati isečene figure (srca) jedna do druge, a odozgo sipati sveli deo.

Vratiti u rernu i peći na 200 stepeni oko 35-40 min.

Pečen kolač ohladiti i posuti prah šećerom ili preliti čokoladom.

Napomena:

Ostatak tamnog biskvita možete pojesti ili ga poseći na nejednake delove. U šerpu skuvati 2 pudinga od vanile, pa kad se prohladi dodati umućeno 100 gr maslaca sa prah šećerom i izjednačiti. Dodati na biskvit i izmešati. Sipati u kalup. Na ohlađen kolač umutiti šlag i preliti... Uživajte.

#Kolač

#Recept

#kuvar

'