AKTUELNO

Jednostavno, brzo, slatko i superčokoladno, tačno ovako bismo opisali ovaj popularni, sočni i tamni kolač poznat pod imenom "crnac bez jaja".

Kako mu naziv govori, ovaj sočni čokoladni kolač ne sadrži jaja, stvarno se brzo i lako priprema i idealan je kad vam se jede neki čokoladni kolač koji je gotov začas.

Za biskvit: 540 g jogurta, 300 g glatkog brašna, 250 g šećera, 120 ml ulja, 25 g kakaa, 2 kašičice sode bikarbone, komadić maslaca za premazivanje posude za pečenje

Za glazuru: 150 g čokolada za kuvanje, 150 g maslaca, 120 ml mleka, 120 g šećera

Priprema: 1. U posudu stavite sve sastojke za biskvit pa ih umutite električnim mikserom.

2. Posudu za pečenje ili kalup za tortu namažite maslacem pa izlijte pripremljenu smesu i stavite u prethodno zagrejan u rernu na 200°C i pecite 25-30 minuta.

3. Pripremite glazuru: na pari otopite maslac i čokoladu, dodajte šećer i mleko pa mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.

4. Pečeni kolač malo ohladite, potom ga prelijte čokoladnom glazurom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa ga stavite u frižider da se skroz ohladi.

5. Isecite na manje kocke ili kriške ako ste kolač pekli u kalupu za tortu.

#Kolač

#crnac bez jaja

'