AKTUELNO

Otkrivamo vam detalje ovog tretmana...

U službi zdravlja i lepote, voda se koristi oduvek. Dovoljno je setiti se Kleopatre i njene čuvene kupke mladosti, a onda i svih rimskih termi i turskih kupatila.

Naročito je efikasno kada se sve prednosti vode iskombinuju sa masažom - što je danas veoma dostupno. Hidromasaža predstavlja vrstu masaže pod vodom, najčešće u bazenima ili hidromasažnim kadama. Pritisak koji se stvara ispod vode pospešuje cirkulaciju, a pozitivno deluje na delove tela koji su ukočeni ili pod velikim stresom.

Hidromasažu mogu da koriste osobe u svim starosnim dobima, a posebno se preporučuje onima koji imaju problem sa zadržavanjem vode, oticanjem, viškom kilograma i celulitom.

Hidromasažna kada je medicinska kada za jednu osobu opremljena hidro mlaznicama i crevom za podvodnu masažu kojim fizioterapeut sprovodi hidroterapiju celulita, odnosno podvodnu masažu nogu u cilju limfne drenaže koja podstiče smanjivanje celulita, oblikuje i smanjuje obim butina.

Petnaest minuta hidromasaže pomaže u sagorevanju 200 do 300 kilokalorija, što je maltene isto kao da ste trčali 3 kilometra. Posebno je učinkovita nakon vežbanja, za rashlađivanje nakon teretane i opuštanja mišića.

Tretmani ove masaže traju oko 20 minuta, a lekari ih takođe preporučuju osobama koje imaju problema sa leđima, vratom, zglobovima...

#Zdravlje

'