AKTUELNO

Razmišljate o savršenom poklonu za dragu osobu? Budite pažljivi, neke stvari nije primereno darivati.

Cveće, parfem, bombonjera... Veliki broj muškaraca ovih dana "lupa glavu" šta da kupi svojim ženama, majkama, ćerkama i drugim pripadnicama lepšeg pola povodom 8.marta.

Evo kojih sedam stvari ne smete da stavite na listu poklona za najmilije, osim ukoliko vam osoba nije naglasila da želi baš taj poklon:

1. Kućni ljubimci

Ukoliko niste potpuno sigurni da osoba želi kućnog ljubimca i da se može brinuti o njemu, nikada nemojte kupiti životinju za poklon. 

2. Oprema za vežbanje

Koliko god osoba volela da vežba, oprema za vežbanje nije primeren poklon. Osim toga, osoba kojoj poklonite opremu za vežbanje mogla bi se uvrediti jer bi dar mogla shvatiti kao znak da treba da smrša.

Foto: Unsplash.com

3. Vaga

Poklon kojem se verovatno niko neće obradovati jeste - vaga. Ako neko želi da ima vagu kod kuće, kupiće je sam. Darivanje vage jednostavno nije pristojno.

4. Šerpa

Žene su svakondnevno te koje u kuhinji provode dosta vremena tokom dana, tako da ovaj poklon ne bi usrećio vašu lepšu polovinu.

5. Kaktus

Kaktusi i druge šiljate biljke nisu dobri pokloni, a izbegavajte i darivanje ruža s trnjem jer označavaju bušenje odnosa.

Foto: Pixabay.com

6. Krema protiv bora ili celulita

Isto kao i oprema za vežbanje, i kreme protiv bora ili celulita ne smeju biti na listi potencijalnih darova. Jer ko želi da dobije poklon koji mu govori da bi trebalo da se rešiti bora i celulita? Ako želite osobu razveseliti nekim proizvodom kozmetike, mnogo bolji izbor biće mirišljavi losion ili kupka.

7. Nož

Darivanje noža donosi nesreću i posvađaćete se sa osobom koja vam je poklonila nož, kaže sujeverje. Bez obzirana to da li ste sujeverni ili ne, nemojte poklanjati noževe jer, prema bontonu, oštri predmeti nisu prikladan poklon.

#8.mart

#Ljubav

#Poklon

'