AKTUELNO

Ukus ovog deserta oduševiće sve gurmane koji vole jednostavna i ukusna jela. Pržene banane s medom i cimetom vrlo su ukusan desert koji se topi u ustima.

Redovno konzumiranje banana može imati vrlo pozitivan uticaj na funkcionisanje našeg tela. Ovo voće sadrži mnogo minerala i vitamina. Banane su riznica kalijuma, zbog čega bi ih trebalo jesti osobe koje imaju problem sa hipertenzijom. Banane takođe pomažu kod čira ili proliva. Banane u svom sastavu imaju mnogo važnih vitamina, poput A, C, E i K. Takođe sadrže mnogo vlakana, kao i minerale, npr. magnezijum, fosfor ili kalcijum. Međutim, najviše je kalijuma u ​​njihovom sastavu. Ovo voće ne treba često koristiti u svim vrstama ishrane, jer sadrže do 89 kalorija na 100 g. Banane u svom sastavu imaju puno pektina koji je prirodna smesa ugljenih hidrata. Upravo ta komponenta smanjuje nivo lošeg holesterola i čisti telo od toksina. Pektin takođe igra važnu ulogu u borbi protiv dijabetesa, poboljšava toleranciju na glukozu.

Sastojci: 2 banane, 1 kašika putera, 1 kašika meda, prstohvat cimeta    

Priprema:

Ogulite banane i narežite ih po dužini. Istopiti puter, dodajte med i cimet. Temeljno izmešajte. Pržite oko 2 minuta. Zatim dodajte banane i pržite neko vreme sa obe strane dok banane malo ne omekšaju. Izvadite banane iz tiganja i prelijte prelivom od meda i cimeta. Po želji možete dodati sladoled od vanile prilikom služenja.

#banane

#med

'