AKTUELNO

Biće mekani i čisti kao prvog dana.

Izdvajate dosta novca za kvalitetne peškire, jer želite dobru negu za svoju kožu. Ali i dalje ništa. Posle nekoliko pranja, mekoća peškira se gubi, kao i miris praška i omekšivača koje koristite.

Nudimo vam nekoliko jednostavnih i prirodnih trikova, pomoću kojih ćete uvek biti ponosni na svoje meke i mirišljave peškire.

Tokom pranja peškira, u veš - mašinu dodajte pola šoljice sode bikarbone i to direktno u bubanj. Bilo bi poželjno da je malo nanesete i na gume na vrata veš – mašine. Nakon toga, peškire posute sodom bikarbonom ostavite u mašini najmanje pola sata ili tokom cele noći. Zatim ih tek ujutro oprati u veš mašini. 

Morate proveriti da li je veš mašina čista, jer ako ona ima neprijatan miris ili je prljava, ne možete očekivati od peškira da budu sveži i mirišljavi.

Ovaj problem prljave veš mašine je od pamtiveka poznat, stoga se savetuje da je čistimo jednom mesečno. A to ćete učiniti tako što ćete ubaciti punu šolju praška za veš u mašinu, zatim ćete je, nenapunjenu vešom, upaliti na najvišu temperaturu.

Kako bi vam peškiri i dalje mirisali i bili mekani, potrebno je da se potpuno osuše. Nebitno da li ih sušite u sušilici ili na žici, prilikom slaganja proverite nekoliko puta da li su zaista suvi. Vlaga je ta koja izaziva neugodan miris i širi razne bakterije. Zato  nije preporučljivo ni prljave peškire ostavljati u korpi za prljavo rublje.

Sušenjem veša (i peškira) na svežem vazduhu, ne samo da ćete uštedeti na struji, već ćete produžiti životni vek vašoj odeći. Sunce i vetar su vrlo delotvorni, jer ubijaju bakterije i tako pomažu da vaši peškiri mirišu sveže.  

#Kuća

#mašina za veš

#moda

'