AKTUELNO

Zavolećete ih odmah, kako zbog ukusa, tako i zbog brze pripreme

Sastojci: 300 g pšeničnog, raženog ili integralnog brašna, 200 ml vode, 1 kašičica soli, 1 kašičica praška za pecivo, začini po želji (origano, malo majčine dušice, 1 kašika maslinovog ulja.

Priprema: Pomešajte sve sastojke u činiji i napravite glatko testo. Začine možete umešati u testo ili na kraju posuti po lepinjicama. Ostavite na toplom mestu prekriveno krpom da stoji i raste oko 15 minuta.

Stavite malo brašna na dlanove i napravite kuglice od testa. Potom prstima razvlačite i oblikujte lepinje. Ako se testo jako lepi za ruke, možete oblikovati testo u tiganju uz pomoć kašike ili lopatice za okretanje.

Ugrejte malo ulja u tiganju i stavite unutra lepinjicu (ili kuglicu koju ćete tu oblikovati). Kad je testo prženo s jedne strane, okrenite lepinju.

Ovako spremljene lepinjice možete koristiti umesto hleba uz svako jelo, kao "omotač" za domaće pljeskavice, a možete ih puniti sirom, salatom.

#Recept

'