AKTUELNO

Saznajte kako brzo i lako zaštititi Vaš imunitet!

Probiotici su danas veoma aktuelna tema. Ono što je ključno znati jeste da nisu svi probiotski preparati isti, te da je važno izabrati pravi, jer će samo u tom slučaju oni imati koristi po naše zdravlje.

Sa dr med. Sandom Popovac, regionalnim Brand Managerom za probiotike u kompaniji AbelaPharm, razgovaramo o tome šta je važno da znamo kada biramo probiotski preparat i zbog čega su nam probiotici značajni?

U normalnim uslovima, dobre bakterije čine oko 90 % mikroba koji žive u našim crevima. Ali, faktori poput ishrane, stresa, raznih bolesti, kao i primene nekih lekova, pre svega antibiotika, mogu da poremete ravnotežu i dovedu do stomačnih tegoba, upala, oslabljenog imuniteta, proliva ili zatvora. Probiotici pomažu da se povrati prirodna ravnoteža u stomaku, a samim tim i naše ukupno zdravlje.

Da li je važno koji probiotski preparat uzimamo?

Probiotici imaju različita polja delovanja pa tako postoje oni koji mogu zaustaviti dijareju, ublažiti stomačne tegobe različitog porekla, ojačati odbrambene snage organizma, poboljšati kvalitet života pacijenata sa zapaljenskim bolestma creva, kao i povećati stopu izlečenja od Helikobakter infekcije. Vodeće svetske i evropske stručne organizacije, u želji da „uvedu red“ u ovu oblast već duže vreme izdaju preporuke zasnovane na dokazima, da bi odabir i doziranje bili adekvatni.

U skladu sa tim preporukama, prošle godine smo kreirali i novi Bulardi® 500, jedinstveni preparat na našem tržištu. On sadrži dvostruko veću dozu probiotske kulture S. boulardii, uz dodatak 1000 i.j.vitamina D3.

Posebno je aktuelna primena preparata Bulardi® 500 u prevenciji antibiotske dijareje. Preko 30% ljudi koji uzimaju antibiotike imaju neke stomačne tegobe, zbog narušene ravnoteže u crevnoj flori. Značaj Bulardija je u tome što je, kao probiotska kvasnica, otporan na delovanje antibiotika, i što se jedini može primeniti u isto vreme sa antibiotikom.

Foto: Promo/Abela Pharm

Koji je značaj vitamina D?

Poznat je blagotvoran efekat vitamina D na imunitet. Ova inovativna kombinacija prevenira sve simptome koji su povezani sa nedostatkom vitamina D, ali i pomaže u ozbiljnijim zdravstvenim stanjima. To su sprečavanje i lečenje težih oblika bolničkih infekcija, kao što su klostridija, ali i infekcije helikobakterom. Naime, jedino Bulardi od svih probiotika dokazano smanjuje broj povratnih infekcija od klostridije, što je posebno važno tokom dugog bolničkog lečenja, kod hroničnih i starijih pacijenata.

Kod osoba sa nižim nivoom vitamina D u krvi primećena je manja stopa izlečenja, više komplikacija i veći broj ponavljanja ovih infekcija. Probiotik Bulardi® 500 ima dvostruko pozitivno dejstvo na naš imunitet i njegovi aktivni sastojci pomažu u bržem izlečenju ovih infekcija.

Šta je još važno?

Često zaboravljamo da su probiotici živi mikroorganizmi koji su osetljivi na ambijentalne uslove (temperaturu, svetlost i vlagu). Ono što sa ponosom ističemo jeste da smo 2017. godine, prvi i za sada jedini u regionu, uveli jedinstvenu, inovativnu a - tech tehnologiju, koja podrazumeva pakovanje blistera u specijalnu kesicu ispunjenu inertnim gasom. Na taj način smo obezbedili mnogobolju stabilnost naših probiotskih preparata. Zato jedini garantujemo deklarisani broj ćelija u svakoj kapsuli i na kraju roka upotrebe, a kao lekar posebno naglašavam da od doze zavisi i efikasnost preparata.

Imate li poruku za kraj, s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju?

Poštujte mere prevencije i jačajte svoj imunitet! Više od 70% svih ćelija imunog sistema se nalazi upravo u digestivnom sistemu. Zato se posebno potrudite da sačuvate zdravlje vašeg stomaka. Bulardi® 500 - dvostruka snaga u jednoj kapsuli!

Autor: promo

#Bulardi probiotik

#Zdravlje

#probiotik

<
'