AKTUELNO

Sigurni smo da vam je već poznato da su prirodna organska ulja prava blagodet za negu kose, ali nisu sva za svaki tip kose.

Ipak, kao i komercijalni preparati za kosu i ulja imaju različit uticaj na vlas, pa tako isušenoj kosi neće odgovarati isto ulje kao masnoj kosi, farbana kosa zahteva jedno, dok kovrdžava traži drugo ulje. Pogledajte naš mali vodič i saznajte koje prirodno ulje je najbolje za vaš tip kose.

Kokosovo ulje – Ovo ulje je najdelotvornije i najčešće se preporučuje kao prirodni tretman za negu kose. Osim što umiruje vlasište ono i otklanja posledice štetnog delovanja smoga i UV zraka. Kokosovo ulje može da regeneriše kosu čije je zdravlje narušeno stalnim bojenjem i hemikalijama. Ako sanjate masažu glave, blago ugrejano kokosovo ulje je idealno za to. Dakle, ako imate jako oštećenu i isušenu kosu najbolji izbor za vas je organsko rafinisano kokosovo ulje koje možete kupiti u svakoj prodavnici zdrave hrane.

Ulje jojobe – Ovo ulje odgovara svim tipovima kose, a poznato je po tome što leči suve i ispucale vlasi.

Ulje nane – Dobra cirkulacija i protok krvi kroz glavu do vlasišta je od izuzetne važnosti za zdravu i gustu kosu. Ulje nane će se pobrinuti za ovo i osigurati dovoljno kiseonika. Rezultat će biti čvrsta i gusta kosa.

Limunovo ulje – Ako imate masnu kosu, onda je ulje ovog citrusa idealno za vas. Odlično je i za borbu protiv peruti, vaški i upale vlasišta. Nanosite ga jednom nedeljno i držite sat vremena na vlasištu, a zatim operite blagim šamponom.

Maslinovo ulje – Maslinovo ulje je najbolji prijatelj isušene kose, naročito zbog letnjih faktora kao što su delovanje sunca i morske vode. Kad vam je potrebna dodatna nega, čak i posle kvašenja kose u hlorisanoj vodi bazena, nanesite ulje na kosu i vlasište, a onda umotajte toplim peškirom Nakon pola sata operite kosu blagim šamponom.

#Kosa

#Lek

#Ulje

'