AKTUELNO

Ako želite više seksa, odvojite vreme, razgovarajte o novim idejama za spavaću sobu, dobro shvatite šta vas pokreće, a šta koči i naučite razliku između spontane i stimulisane želje, savetuju stručnjaci.

Smanjenje spontane seksualne želje ne znači da s vama nešto nije uredu.

Stavite seks u raspored aktivnosti

Savet broj jedan seksualnih terapeuta i edukatora za parove koji žele da imaju više seksa je svesno odvajanje vremena za ovu kativnost i ne prepustiti ga uvek slučajnosti.

Kao što ni u biskop s prijateljima ne biste otišli slučajno, tako je i seks potrebno isplanirati unapred. Neophodno je izdvojiti određeno vreme u toku dana.

Dodajte neka pravila

Poput planiranja, ni uvođenje pravila možda ne zvuči uzbudljivo, ali može biti veoma korisno ako pomogne da se ostvari cilj.

Ujesto da seks ostavljate za kraj vrlo dugog dana, posle završetka svih drugih obaveza i aktivnosti koje mogu da vas izmore, upražnjavajte ga čim se oboje vratite kući. Ili ujutro posle buđenja. Tada ste odmorni, sveži, manje pod stresom. Ne skačite iz kreveta i ne trčite u prodavnicu. Lenčarite malo, protežite se, mazite se. Nešto će se verovatno desiti.

Takođe, oboje možete sastaviti "da/ne/možda" listu seksi i simpatičnih stvari koje ste spremni da iradite i onih koje apsolutno ne želite. Kada uporedite spiskove, moći ćete da vidite koje sve aktivnosti možete zajedno da istražujete.

Spontanost

Promena mesta može da probudi želju za eksperimentiranjem i popodigne entuzijazam. Isprobajte kuhinju, kauč, tuš, automobil, balkon ili bilo koje drugo mesto koje vam padne na pamet. Ne ustručavajte se ni igranja igrica.

Naučite šta vas pokreće, a šta koči

Opšte je mišljenje da se seksualni nagon može razlikovati od osobe do osobe ili se može menjati tokom života. Razumevanje ovih nijansi seksualne želje može biti vrlo korisno. Dva su osnovna mehanizma koja utiču na želju, prvi koji pokreće i drugi koji odvraća. Strategija za više seksa je korišćenje što više stvari koje pokreću, a eliminisanje onih drugih.

Na primer, od partnera možete tražiti da stavi parfem koji volite da osetite ili da s vama gleda erotski film. S druge strane, izbegavajte prisustvo faktora koji utiču negativno na vas, poput nereda u stanu ili dece koja mogu biti u drugoj prostoriji.

Kontrolišite svoja očekivanja

Ono što doživljavamo kao seksualnu želju, obično je spontana želja. Druga vrsta je stimulisana želja, koju jedna strana neće osetiti ako ne dođe do predigre.

Ljudi misle da su "pokvareni" ako više ne osećaju vatrenu, spontanu želju za svojim partnerom. Međutim, nije svaki seks fantastičan i to ne treba ni očekivati. Ponekad je osrednji, sasvim dovoljan i više nego koristan, jer održava našu povezanost s partnerom.

Na primer, od partnera možete tražiti da stavi parfem koji volite da osetite ili da s vama gleda erotski film. S druge strane, izbegavajte prisustvo faktora koji utiču negativno na vas, poput nereda u stanu ili dece koja mogu biti u drugoj prostoriji.

#Ljubav

<
'