AKTUELNO

Kako najbolje zaštititi grlo mališana od virusa i bakterija saznjate upravo sada.

Vašu devojčicu nešto golica u grlu…Uplaši se, trgne se kada pokuša da jede… Od ranije poznat sled dešavanja. I očekivan zaključak: “O, ne! Opet njeno grlo!!!”.

Mogući uzroci

Prehlada, bol u grlu i crveno grlo su sastavni deo života i roditelja i dece. Iako znamo da će naše dete nekad zaboleti grlo, nikad nije zgodan momenat i uvek nas zatekne. Bez pravila gde smo, koje je godišnje doba, šansa da virusi i bakterije osvoje grlo naših mališana uvek postoji.

Zašto?

Zato što su virusi i bakterije uvek tu, oko nas, oko naše dece. Lebde u vazduhu, prenosimo ih i širimo nesvesno, vrebaju sa površina. Zahvaljujući dužem boravku u zatvorenom prostoru, u kome uvek postoji neko ko je nosilac “izazivača”, kao i hladnijem i suvom vazduhu na kome bakterije i virusi lakše opstaju, zima je definitivno vreme kad je prehlada češća.

Bitna je prevencija

Jasno nam je koliko je prevencija bitna i za decu i za odrasle, te je osnovno da se naspavamo, zdravo hranimo i redovno peremo ruke.

Grlo deteta je prva stanica za viruse i bakterije. Tu simptome prepoznamo lako i na vreme. Zato je najlogičnije da tu počnemo da delujemo…

Foto: Unsplash.com

Ublažimo bol!

Ublažimo simptome i zaštitimo grlo od infekcije!

Najbolje je protiv bola i infekcije grla delovati na mestu gde imamo simptome. Zato su uvek preporuka broj jedan preparati koji se koriste lokalno.

Jačajte imunitet

Pored toga, obzirom da su ovi simptomi relaitvno česti i uslovljeni reakcijom našeg imunog sistema na prisutne agense, preporučuju se prirodni preparati. Dobro je ukoliko se za decu koriste posebno formulisani sprejevi za decu, za lokalnu primenu.

Sprejevi za grlo za decu su različitih formulacija i sastava. Dokazano efikasna kombinacija propolisa i N-acetilcisteina u ublažavanju bola i upale grla bila bi nabolje rešenje za vaše dete.

Propolis kao proridni proizvod sadrži brojne sastojke koji su izuzetno efikasni kako u borbi sa izazivačima infekcija, tako i u jačanju imuniteta. Posebno je bitno da anije alergen, jer na taj način roditelji će biti sigurni šta koriste za decu. N-acetilcistein je poznat mukolitik koji se preporučuje kod osoba sa oboljenjima disajnih puteva.

Koristite kod dece pomenute proizvode u kombinaciji, jer će upotreba propolisa i N-acetilcisteina istovremeno učiniti da svaki proizvod da maksimalni efekat. Tako ćete detetu olakšati na samom početku prehlade i učiniti ga bezbrižnim!

Autor: Pink.rs

#Kašalj

#Zdravlje

#deca

<
'