AKTUELNO

Kupališna sezona godinama je zvanično počinjala 1. maja, a šta se dešava ove godine?

Kupališta u Crnoj Gori mogla bi biti otvorena 18. maja, a "Morsko dobro", u saradnji sa Institutom za javno zdravlje, pripremiće set mera kako bi gostima bila omogućena zdravstvena bezbednost.

Direktor “Morskog dobra” Predrag Jelušić istakao je da je za zakupce plaža i ugostiteljskih objekata pripremljen i set olakšica - umanjenje zakupnina i plaćanje u 12 rata.

Kupališna sezona godinama je zvanično počinjala 1. maja, a Jelušić kaže da procene kažu da će zbog pandemije korona virusa početi 18. maja.

"Ako ovaj rok buide potvrđen, realna očekivanja su da plaže najkasnije do 1. juna budu u punoj funkciji”, rekao je Jelušić.

On je najavio set mera za organizaciju kupališta.

"Te mere podrazumevaće organizaciju plažnog prostora na način da se omogući i vidljivo obeleži adekvatna distanca između kupača", naveo je Jelušić.

Osim ovoga, ograničiće se broj istovremenih kupača u odnosu na kapacitet plažnog prostora, mere održavanja čistoće i higijene na kupalištima, mere koje se odnose na ugostiteljske i druge usluge, mere koje se odnose na organizaciju zabavnih, rekreativnih i sportskih aktivnosti na kupalištima

Kvalitet morske vode ispitivaće se tokom jula i avgusta svakih deset dana, odnosno svakih petnaest tokom juna i septembra, rekao je.

#Putovanja

<
'