AKTUELNO

Budući da putnika više nema i da su karantini istekli, članovi posada se pitaju zašto im nije dozvoljen povratak kući.

Većina putnika koji su se neposredno po izbijanju pandemije COVID-19 nalazili na kruzerima do sada je uspela da se vrati kući, a kako su u svemu tome prošli članovi posada mnogih od tih džinovskih brodova?Našavši se usred birokratskih komplikacija koje su onemogućile brz povratak kući, neki od tih ljudi i dalje se nalaze na brodovima a, u nekim slučajevima, žive u teškim uslovima i ne primaju ni zaradu, navodi CNN.

- Da budem iskren, nadam se da nećemo biti zaboravljeni. Cini se da nikoga nije briga šta se sa nama ovde događa - kaže jedan zaposleni kompanije "Prinses kruziz".

Prema podacima američke obalske straže, pre dva dana na 74 kruzera u američkim lukama i u njihovoj neposrednoj blizini, kao i na Bahamima i Karibima, ukupno se nalazilo više od 57.000 članova posada, a još stotine njih zarobljene su na brodovima u vodama okeana širom sveta.

Budući da putnika više nema i da su karantini istekli, članovi posada se pitaju zašto im nije dozvoljen povratak kući.Kako navodi CNN, u američkim vodama problem predstavljaju propisi Centara za kontrolu i prevenciju bolesti, prema kojima je izlazak članova posada sa brodova uslovljen time da oni potom na sledeće odredište budu transportovani specijalnim čarter letovima ili privatnim vozilima.

U slučaju brodova za koje se zna da nisu pogođeni zarazom, članovi posade mogu da napuste plovilo i na novo odredište otputuju i komercijalnim letovima, ali samo uz pojedinačno odobrenje Centara, a njihove kompanije moraju da prilože službene izjave da na brodovima nema zaraženih.

#Kruzer

#putovanje

<
'