Ukusni specijalitet sa jagodama.
Potrebno je za testo:
3 jajeta
malo soli
1/2 kašičice šećera
500 ml mleka
250 ml kisele vode
320 g brašna
malo više od 3 kašike ulja
Za fil:
po 200 g jagoda i banana
Za preliv:
200 ml slatke pavlake
30 g instant kakao napitka
2 kašičice listića badema
Priprema:
Umutite mikserom jaja, dodajte so i šećer, mleko, ulje, brašno i kiselu vodu. Testo ostavite da odstoji oko pola sata u frižideru. Tiganj namažite uljem, dobro zagrejte, kutlačom sipajte testo i razlijte. Kad počne da se odvaja od ivica tiganja, palačinku okrenite i pecite drugu stranu. Uljem namažite tiganj samo na početku, za prvu palačinku. Gotove palačinke stavljajte jednu preko druge, a na kraju tanjir pokrijte, uvijte u platnenu salvetu i ostaviti 10 minuta. Tek potom ih punite. Zagrejte slatku pavlaku, dodajte instant kakao napitak i, mešajući, kuvajte nekoliko minuta. Palačinke punite seckanim jagodama i bananama, stavite preliv i pospite listićima badema.
#Recept