AKTUELNO

Ukusni specijalitet sa jagodama.

Potrebno je za testo:

3 jajeta

malo soli

1/2 kašičice šećera

500 ml mleka

250 ml kisele vode

320 g brašna

malo više od 3 kašike ulja

Za fil:

po 200 g jagoda i banana

Za preliv:

200 ml slatke pavlake

30 g instant kakao napitka

2 kašičice listića badema

Priprema:

Umutite mikserom jaja, dodajte so i šećer, mleko, ulje, brašno i kiselu vodu. Testo ostavite da odstoji oko pola sata u frižideru. Tiganj namažite uljem, dobro zagrejte, kutlačom sipajte testo i razlijte. Kad počne da se odvaja od ivica tiganja, palačinku okrenite i pecite drugu stranu. Uljem namažite tiganj samo na početku, za prvu palačinku. Gotove palačinke stavljajte jednu preko druge, a na kraju tanjir pokrijte, uvijte u platnenu salvetu i ostaviti 10 minuta. Tek potom ih punite. Zagrejte slatku pavlaku, dodajte instant kakao napitak i, mešajući, kuvajte nekoliko minuta. Palačinke punite seckanim jagodama i bananama, stavite preliv i pospite listićima badema.

#Recept

<
'