AKTUELNO

Samo poslušajte sledeće savete.

U prošlom tekstu smo počeli da obrađujemo temu kako da najefikasnije uklonimo masne naslage, ili popularno, salo sa stomaka, pa sada nastavljamo sa stvarima koje će vam biti neophodne u tom poduhvatu. 

POJAČAJTE TERMOGENI EFEKAT UZ KAPSAICIN!

Kapsaicin je aktivna komponenta iz ljutih papričica, a ukoliko se kombinuje sa drugim termogenim sastojcima veoma brzo može pokazati pozitivne efekte.

Zato kapsaicin i piperin (alkaloid koji je odgovoran za ljutinu bibera) predstavljaju izuzetno moćnu kombinaciju.

Ova dva prirodna sagorevača masti podstiču snažan termogeni efekat, koji doprinosi tome da se masno tkivo brže troši oslobađajući toplotu.

Na taj način se nagomilane masne naslage eliminišu, naročito sa kritičnih regija kao što su stomak, struk, bokovi i butine. Prirodni sagorevači masti podstiču oslobađanje energije pa je efekat dvostruk: mršavite, a istovremeno imate i više energije.

ČAROBNE VEŽBE NE POSTOJE!

Iako je primamljivo pomisliti kako postoji nekoliko vežbi koje možete da uradite i instant smanjite masne naslage na stomaku, realnost je ipak drugačija.

Međutim, postoje vežbe koje smanjuju masne naslage u organizmu i vežbe koje mogu da zategnu mišiće na stomaku. Kada se one kombinuju, rezultati mogu da se očekuju. Masne naslage se smanjuju, a mišići jačaju.

Foto: Promo

ZAŠTO SU KARDIO VEŽBE VAŽNE?

Najjednostavnije rečeno, kardio vežbe su one vežbe koje podstiču brži rad srca i ubrzanje pulsa. Postoji veza između aerobnog vežbanja i smanjenja viscelarnih masti, zato su one tako važan deo kada se govori o skidanju masnih naslaga sa stomaka.

Predlog kardio aktivnosti koje možete da primenite: brzo hodanje, trčanje, plesanje, plivanje, vožnja bicikla, rolera, tenis…

Za poboljšanje sveopšteg zdravlja i pokretanja metabolizma masti, se preporučuje bar 30 minuta kardio aktivnosti svaki dan.

VEŽBE ZA BOLJI TONUS MIŠIĆA STOMAKA!

Mišići će vam pomoći da sagorite više kalorija u mirovanju, nego što to čine masti. Što znači da -što više mišićne mase imate, na dobrom ste putu da budete i ostanete fit.

Za razliku od sagorevanja masnih naslaga, vežbama možete da targetirate određene grupe mišića.

Ukoliko su vam potrebne ideje za vežbe za stomak i to smo vam pripremili: vežbe za stomak nedelja 1, vežbe za stomak nedelja 2, vežbe za stomak nedelja 3, vežbe za stomak nedelja 4, vežbe za stomak nedelja 5.

Foto: Promo

ISHRANOM PROTIV UPORNOG ŠLAUFA NA STOMAKU.

Kada kažemo zdrava ishrana nikako ne mislimo na dijete i na izgladnjivanje. Za nas zdrava ishrana podrazumeva unos voća i povrća, unos dovoljno vode, pripremu hrane kuvanjem, grilovanjem… S druge strane smatramo da biste trebali da izbegavate masnu i prženu hranu, previše slatkiša, grickalica, sokova, energetskih napitaka, kao i industrijski obrađenu hranu. Dakle, vrlo je jednostavno i zapravo su ovo stvari koje većina zna ali ne primenjuje.

Vreme je da se to promeni!

DA ZAJEDNO ZAKLJUČIMO…

Uz pravi izbor dodataka ishrani i uz vežbanje i zdravu ishranu možete da očekujete rezultate koje priželjkujete.

Kada birate suplemente i dodatke ishrani, vodite računa da su na prirodnoj bazi, da ne izazivaju dobro poznati jo-jo efekat i da imaju višestruki efekat (sagorevanje masnih naslaga, sprečavanje prekomernog unosa kalorija, ubrzavanje metabolizma, jačanje imuniteta…)

Kombinovanjem kardio aktivnosti i vežbi za jačenje mišića stomaka, možete posmatrati kako šlauf polako nestaje.

Dok će zdrava ishrana upotpuniti celu sliku. Pomoći će vam da se osećate sito nakon jela, bez potrebe za slatkišima i grickalicama.

Sada imate sve informacije koje su vam potrebne da krenete. Iskoristite ih, a mi vas čekamo kod cilja. Ovog leta plivamo bez šlaufa

Foto: Promo/Abela Pharm

Autor: Pink.rs

#Zdravlje

#vežbanje

'