AKTUELNO

Dolazi sezona mladih krompirića, a ovaj recept će vas oboriti s nogu!

Potrebni sastojci:

Mladi krompir – po potrebi· Morska so – po ukusu· Biber – po ukusu· Maslinovo ulje· Kašika senfa· Kašičica meda· Ruzmarin

Priprema: 

Zagrejte rernu na 200 C, krompir operite i osušite, a pleh obložite papirom za pečenje. Krompire isecite na polovine (ako su sitniji) ili četvrtine (krupnije), stavite u pleh, posolite i pobiberite. Sa grančica skinite iglice ruzmarina i iseckajte ih sitno i pospite po krompirima. U posebnoj činiji razmutite senf, med i maslinovo ulje i tom smesom prelijte krompire, a onda sve dobro izmešajte (najbolje je rukama, kako bi se smesa ravnomerno nanela). Krompir stavite u rernu i pecite oko 45 minuta (zavisi od jačine rerne). Nakon 25 minuta kromir malo promešajte i vratite u rernu. Gotov krompir služite dok je topao, najbolje kao prilog uz piletinu, biftek ili junetinu. 

#Recept

'