AKTUELNO

Sitno se odbrojava do trenutka kad će na Zlatiboru ponovo biti otvoreni svi hoteli i ugostiteljski objekti.

 Od 01. juna na jednoj od najposećenijih planina sve se vraća u normalu, a buking je uveliko u toku. Zbog situacije sa korona virusom, očekuje se da će ove godine sezonu izneti domaći turisti.

Foto: Foto/Google Maps

- Već sad je veliko interesovanje za aranžmane u julu i avgustu. Ono što nas raduje jeste činjenica da gosti sada bukiraju duži boravak,od sedam do deset dana, a pre su se na Zlatiboru u proseku zadržavali oko četiri dana. Ove godine akcenat je stavljen na domaće turiste, kao i na goste iz bliskog regiona - izjavio je za RINU, Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor.

Foto: Foto/Google Maps

Ubrzano se radi na opremanju turističke infrastrukture, kao i na afirmaciji novih sadržaja, koji će privući veći broj turista na ovu planinu.

- Stopića pećina, Gostilje vodopadi, selo Sirogojno, crkve brvnare, gastronomski i manifestacioni turizam samo su deo ponude koju imamo za ovu sezonu. Vaučeri koje dodeljuje Vlada RS su dobar projekat i nadamo se da će uticati na odluku dmaćih gostiju da posete naše lokalitete - kaže Živanović.

SEOSKI TURIZAM NA ZLATIBORU TRAŽEN!

I zlatiborska sela su živopisna i lepa, što čini da Zlatibor ima izvanredne uslove za razvoj seoskog turizma i to u: Sirogojnu, Gostilju, Rožanstvu, LJubišu, Tripkovi, Mačkatu, Rudinama, Semegnjevu, Krivoj Reci...

Foto: Foto/Google Maps

Foto: Pixabay.com

Tu su i mogućnosti za šetnju, rekreaciju, organizovanje izleta. Lov i ribolov, jahanje, planinarenje, branje šumskih plodova, lekovitog bilja i druge rekreativno-zabavne aktivnosti u prirodi takođe su deo turističke ponude. Turisti, po želji, mogu učestvovati u poslovima običnog seoskog domaćinstva, uključujući i radove u polju.

Skoro svako selo ima neki kulturno-istorijski lokalitet koji se može posetiti i tako saznati nešto o prošlosti. Privlačne su mistične priče i legende koje se ispredaju u ovom kraju.

Cene apartmana kreću se od 20 do 120 evra na dan u zavisnosti od toga šta želite.

#Putovanja