AKTUELNO

Osnova svake ljubavne veze leži u poverenju.

Ako poverenja nema, ne može ni biti stabilne veze. Da li to znači da treba bezuslovno da verujemo? Da, tvrde stručnjaci, ali samo ako vam druga osoba ne daje nikakve znake da ne treba da joj verujete. Sumnja ima tendenciju da uguši vezu i potpuno je uništi. S toga, ako sumnjate, poverenje je poljuljano i treba da isterate stvar do kraja.

Scenario: vaš voljeni se previše zbližio sa osobom sa kojom radi. Niste mogli da odolite i dohvatili ste njegov telefon. Naišli ste tamo na poruke sumnjive sadržine. Da li treba da se suočite sa njim, i pritom priznate da ste narušili njegovu privatnost?

ŠTA AKO JE VAŠA POTRAGA BILA LOŠA PROCENA?

U slučajevima kada tražite dokaze o aferi koja se nije desila, zapravo se ne radi o vašem trenutnom partneru. Reč je o vama samima i vašoj prošlosti. Možda vas je postupak bivšeg partnera, njegova nevera i loše ponašanje prema vama navelo da vidite sumnjivo ponašanje tamo gde ga nema. Emotivna i traumatična prošlost često zna da se reflektuje na sadašnjost u vidu post-traumatskog stresa, a da toga nismo ni svesni. U ovom slučaju treba da priznate svoju grešku, objasnite šta vas je navelo da to uradite i iskažete svoje žaljenje zbog toga.

ŠTA AKO STE PROČITALI NJEGOVE PORUKE I OTKRILI STE NEVERSTVO, NARUŠIVŠI PRI TOM NJEGOVU PRIVATNOST?

Ako na osnovu poruka možete da izvedete zaključak da je nevera po sredi, pre nego što se suočite sa partnerom i kažete mu šta ste oktrili, postavite sebi pitanje "da li želim da se naš odnos na ovom završi ili je moguće popraviti isti". Ako ste rešeni da se raziđete, to je svakako razumljiv potez, ako znate da nikad ne biste mogli u potpunosti da oprostite i zaboravite neverstvo. Međutim, ako ste voljni da pokušate da prevaziđete problem, potrebno je da krenete od početka, da pronađete razloge zbog kojih je došlo do neverstva. Da li je to bio ishitren čin? Da li ste zapostavili vašeg partnera? Da li je ta veza dugo trajala?

Da biste povratiti poljuljano poverenje, više ne sme da bude sličnih postupaka ni sa vaše ni sa njegove strane. Za bilo kakav problem u vezi, krivicu snose obe strane, i ona koja je varala i ona koja je prevarena, i ona koja je "njuškala" i ona koja je dala dovoljno razloga za njuškanje.

#Ljubav

#Prevara