AKTUELNO

Nesvakidašnje dešavanje posmatralo je oko 20 ljudi na plaži.

Jedan plivač iz Delavera je golim rukama otvorio čeljust ajkule kako bi iz nje izvadio ribarsku udicu koja se zakačila.

Čitav događaj, koji se odigrao na plaži državnog parka Kejp Henlopen, zabeležen je kamerom. Na snimku se vidi kako muškarac drži ajkulu jednom rukom, a drugom joj otvara vilicu.

On je ušao u vodu da ukloni udicu sa ajkule nakon što ju je njegov prijatelj uhvatio, preneo je "Njuzer".

- Svi su počeli da vrište: "Ajkula, izlazi iz vode!" - kaže stanovnica Delavera Rejčer Foster koja je podelila video na društvenim mrežama.

- Bilo je ludo, kao na filmu – dodala je ona.

Njen video pregledan je na Fejsbuku i TikToku oko 200.000 puta, navodi portal Delmarvanow.com.

Nesvakidašnje dešavanje posmatralo je oko 20 posetilaca plaže. Nakon što je čovek izvadio udicu, ajkula je puštena na slobodu.

Ovo je u Delaveru potpuno legalno, ističe Delmarvanow.com. Državni zakoni brane ljudima da drže peščane i peščane tigraste ajkule ukoliko ih uhvate, već moraju odmah da ih puste. Takođe, rendžeri parka bili su na mestu dešavanja kako bi nadgledati situaciju i pomogli.

"Njuzer" podseća da je početkom juna ajkula ujela 12-godišnjeg dečaka koji je surfovao na istoj plaži. Zvaničnici su tada privremeno zatvorili plažu. Napadi ajkula su retki. Prirodnjački muzej Floride zabeležio je 41 slučaj neisprovociranog napada ajkule u Sjedinjenim Državama tokom protekle godine. Ti slučajevi čine 94 odsto ukupnih u svetu.

#Ajkula

#Muškarac

#čeljusti