AKTUELNO

Neka karipska ostrva, svetski poznata po kilometrima netaknutih plaža i kristalno plave vode, oprezno i pažljivo otvaraju svoje granice međunarodnim posetiocima.

Putnici iz Severne Amerike ovog leta možda neće moći da se upute na Mediteran, Grčka ostrva ili druge značajne evropske destinacije ali idilični odmor na plaži nije van domašaja.
Pod pretpostavkom da je neko spreman da prihvati komplikacije i rizike u vezi sa putovanjima tokom leta kovid-19 (a ovo je još uvek pandemija), kao i vremenske prilike, ova ponovna otvaranja nude nešto što predstavlja odmor za odmor za umorne duše.

Karibi su idilični tropski raj, a region obično nudi fantastičnu vrednost tokom letnje sezone, što se poklapa sa početkom sezone uragana. Prema rečima Karmen Tereza Targa, suvlasnici putničkog savetodavnog preduzeća San Juan, ove oluje obično se ne pojavljuju do kraja avgusta i imaju tendenciju da dostignu vrhunac u septembru.

Drugo, slučajevi koronavirusa na Karibima bili su relativno mali. Prema podacima karipske Agencije za javno zdravstvo (CARPHA), na ostrvima je od 15. juna bilo 39.102 potvrđenih slučajeva virusa i 1.021 smrtna slučaja - u poređenju sa 7.8 miliona potvrđenih slučajeva na globalnom nivou.
Frenk Komito, izvršni direktor i generalni direktor Karipskog hotela i turističkog udruženja, kaže, da s obzirom na njihovo "iskustvo prevladavanja Zike i razornih oluja, znamo kako se brzo oporaviti, a kod koronavirusa nema razlike".

Komito dodaje da je njegova asocijacija upoznata sa kovidom-19 od januara i da je početkom februara održao vebinar sa hotelima u regionu o virusu na kojem je razgovarano o zdravstvenim protokolima. Tačno koliko su Karibi otvoreni međunarodnim putnicima, zavisi od toga gde želite da idete, piše CNN.
Sve u svemu, Komito kaže da se očekuje da će 69 odsto od 2.000 hotela u regionu biti otvoreno, delimično ili u potpunosti, do kraja jula.

#Putovanja