AKTUELNO

Isprobajte i uverite se koliko je ovaj recept savršen

Sastojci:

2 kašike ulja ili maslaca3 kašike belog brašna1 manja glavica lukapo želji 400 ml vode ili bujona (goveđeg ili povrćnog)600 ml pasiranog domaćeg paradajza2 kašičice šećeraso i biber po ukusu 15 grama sitno naseckanog lista celeradomaći rezanci,  pirinač ili testenina

Priprema:

Ulje ili maslac stavite u lonac i kuvajte na srednje jakoj vatri.Dodajte brašno i napravite zapršku.Po želji dodajte luk i malo ga popržite.Dodajte pasirani paradajz, dobro promešajte i zatim ulijte vodu ili bujon.Dodajte so i biber po želji, pogotovo ako je kiselkast pasirani paradajz.Sačekajte da provri, te kuvajte oko 8 do 10 minuta.Pre posluživanja procedite.Poslužite je uz skuvani pirinač, domaće rezance ili testeninu.

#Recept