AKTUELNO

Istraživanje sprovedeno među 8.500 žena potvrdilo je da su lepšem polu privlačniji muškarci s bradom nego oni bez nje, i to toliko da je muškarce s bradom preferirala svaka žena koja je učestvovala u istraživanju. Dlake na licu su, dakle, veliki plus kod žena, ali šta je s prsima?

Dok je uklanjanje gotovo svake dlake s tela godinama bilo rezervisano samo za žene, poslednjih godina su se trendovi promenili i sve je više muškaraca koji ne beže od britvice, voska i svih drugih metoda depilacije i pritom, naravno, ne govorimo o uklanjanju brkova i brade.

Između ostalog, depilirana muška prsa više nisu rezervirana samo za holivudske lepotane i filmska platna.

Sprovedena su i istraživanja čiji su rezultati pokazali da se muškarci sve više depiliraju. Konkretno, jedno istraživanje sprovedeno među Britancima otkrilo je da se njih 46 posto depilira, što je povećanje od 36 odsto u odnosu na 2016. godinu.

View this post on Instagram

@kai83

A post shared by Hairy Chest Guys (@hairychestguys) on

Veruje se da je porats delimično posledica bombardovanja reklamnim fotografijama torza bez ijedne dlake.

Istovremeno s porastom depiliranih muškaraca pojavilo se i pitanje - da li je depilirano muško telo ženama privlačnije od prirodnog? Ako muškarac ne ukloni sve dlake s tela, smatraju li ga žene manje privlačnim?

Ta pitanja postavili su i istraživači na američkom koledžu Lafajet 2014. godine.

Istraživanja sprovedena pre ovog došla su do zaključaka da većina muškaraca uklanja barem deo dlaka i da to rade zbog higijenskih razloga, seksualne privlačnosti, boljeg seksualnog iskustva i bavljenja sportom.

U istraživanju iz 2014. postavljena je hipoteza da će i muškarci i žene tela s manje dlaka oceniti privlačnijima i ona se pokazala – tačnom.

Većini muškaraca i žena koji su ispitani dlakavija tela bila su manje privlačna. Konkretnije, 74 odsto žena privlačnim je ocenilo tela bez dlaka ili gotovo bez dlaka.

View this post on Instagram

@erickjulyano

A post shared by Hairy Chest Guys (@hairychestguys) on

Bitno je naglasiti da je istraživanje sprovedeno među studentskom populacijom i da se takav zaključak ne može primeniti na sve žene.

Mnoge će, sigurni smo, reći upravo suprotno - da su im muškarci s dlakavim bedrima privlačniji i muževniji. Jedan od argumenata žena koje vole prirodno izdanje jest i taj da je dlakavost povezana s hormonima, odnosno testosteronom koji, između ostalog, utiče na privlačnost i polni potencijal muškarca.

#Muškarac