AKTUELNO

U nastavku pročitajte koje voće treba češće da jedete kako biste ojačali imunološki sistem.

Za dobro zdravlje neophodno je raditi na celokupnom stanju organizma. A imunološki sistem je ključan za očuvanje zdravlja. Posebno u vreme pandemije korona virusa treba se maksimalno zaštititi i poraditi na jačanju odbrambenog mehanizma. 

Konzumiranje voća koje je bogato vitaminima i mineralima može vam pomoći. 

Pomorandže 

Plod pomorandže su bogate vitaminima C,B, E, provitaminom A,  a sadrže i kalcijum i kalijum. Upravo visok sadržaj vitamina C deluje kao antioksidans, povećava broj belih krvnih zrnaca i jača imunološki sistem. Prednost ovog voća jeste i što su dostupne tokom cele godine.

Papaja 

Ovo tropsko voće sadrži enzim papain koji ima protivupalni učinak na organizam i utiče na jačanje imuniteta.

Grožđe 

Grožđe obiluje vitaminima A, B, B6 i C, a sadrži i veliku količinu minerala i hranjivih materija poput folne kiseline, enzima, proteina, kalcijuma, magnezijuma, kalijuma, mangana i fosfora.

Jabuke

 Jabuke su bogate antioksidansima i spadaju među najzdravije voće. Obiluju vitaminima C,Am b1,b2. Sadrže i beta karoten, te kalijum, kalcijum, fosfor, magnezijum i gvožđe. Sadrži kvercetin, kamferol, miricetin, katehin, antocijanine i još više od 20 antioksidanasa.

Lubenica 

Prepuna je hranjivih sastojaka koji pomažu telu da se efikasno bori s infekcijama. Lubenica je izvrstan izvor vitamina C, vitamina A, kalijuma i magnezijuma, a sadrži i dosta vode.

#Vitamini

#Zdravlje

#imunitet

#moće