AKTUELNO

Lagana tekstura i brza priprema ove torte će vas oduševiti. Pritom ne morate da palite rernu na ovu vrućinu.

Sastojci za kalup prečnika 24cm:

Za koru:

300 g mlevenog keksa

50 g mlevenih oraha

2 kašike nutele

125 g istopljenog putera

100 ml soka od pomorandže

Puding fil:

1 l mleka

100 g gustina

100 g šećera

2 vanilin šećera

125 g putera

Foto: freefoodphotos.com

Ganaš sloj:

200 g mlečne čokolade

200 g crne čokolade

400 ml slatke pavlake

Priprema:

Da biste pripremili koru pomešajte sve sastojke i utisnite u dno kalupa, pa odložite u frižider.

Za fil: Stavite 0,5 l mleka da se kuva, a drugu polovinu mleka pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom i gustinom. Kada mleko provri, dodajte drugi deo mleka sa šećerom i uz konstantno mešanje kuvajte dok se ne zgusne i ponovo provri (to će potrajati par minuta). Nakon što se zgusne, u još vruć fil dodajte puter i mešajte dok se ne istopi i sjedini. Gotov fil polako prelijte preko korice i vratite u frižider. Na kraju istopite slatku pavlaku i čokoladu na srednjoj temperaturi, kuvajte i mešajte dok se ne istopi. Ovaj ganaš je možda malo ređi nego inače, ali ne brinite, on će da se stegne u frižideru. Sada treba polako da se prelije preko fila, da se ukrasi po želji i da se vrati u frižider na najmanje 3h, idealno preko noći.

#Torta

#čokolada