AKTUELNO

Posao "Šefa zaduženog za miševe" obavljao je za tri premijera: Dejvida Kamerona, Terezu Mej, nije smenjen ni u vreme Borisa Džonsona.

Veruje se da je rođen januara 2007. godine, a službu u Dauning stritu broj 10 Lari je dobio 2011. godine. On je običan mačak, crno-beli. Do 2016. godine je stekao reputaciju prgavog mačora, jer je stalno tukao Palmerstona, mačora koji "radi" za Forin ofis.

Kameronovi su planirali da Lari bude ljubimac njihove dece, ali to se nije dogodilo, jer je ovaj mačor neverovatan lovac.

Prvog miša je ubio pred publikom i novinarima!

Prvog miša ubio je 22. aprila 2011. godine. To je uradio pred publikom, ispred čuvenog broja 10. Pošto se odlično pokazao Lari je ostao da radi za naredna dva premijera.

Zaustavio je Trampa, koji je morao da čeka...

Lari ima izuztno popularan Tviter profil i veoma je omiljen među turistima i fotoreporterima kojima sa zadovoljstvom pozira. Nema pardona kada ga neko izaziva i rado ulazi u duel. Postao je poznat i u SAD kada je legao ispod automobila Donalda Trampa i predsednik SAD nije mogao da krene.

Rufus je bio prvi mačak koji je radio za britansku vladu. Zaposlili su ga 1929. godine, a posao je prepustio Piteru 1939. godine.

Mačak Piter je rekorder po broju premijera.

Crni mačor Piter je rekorder i služio je petorici ministara. U vreme Čerčila u Dauning stritu je radio mačak Nelson kojeg je premijer obožavao jer je rado napadao velike crne pse.

Najgoru reputaciju imao je Hamfri koji je napadao sve što mrda.

Deseti mačak bio je Hemfri. Bio je čupav i toliko dobar lovac da je 1994. godine optužen da je napadao i ptice Džona Mejdžora, pa je bio pod istragom i sledeće godine je nestao.

Hamfri je obavljao "prljave" poslove za Čeri Bler!Kada se ponovo pojavio pratile su ga nove afere, da je navodno po nalogu Čeri Bler terorisao po okolini. Posle ovakvih optužbi udaljen je i karijeru je završio kod starijeg para, na selu.

Tradicija "zapošljavanja" mačaka datira još iz vremena Henrija Osmog.

#Životinja