AKTUELNO

Naučite kako brzo, efikasno i prirodnim putem sanirati neprijatnu urinarnu inflekciju bez upotrebe antibiotika.

Upotreba antibiotika može narušiti i ravnotežu crevne mikroflore, koja je važna zaimunitet celog organizma. Te na taj način imunitet  biva paradoksalno narušen baš zbog primene antibiotika (posebno ako se paraleno ne uzimaju i odgovarajuće probiotske kulture).

Kada antibiotski lekovi ne zaustave bakterije koje izazivaju infekciju, bakterije nastavljaju da se razmnožavaju.

Preterana upotreba ili zloupotreba antibiotika je često razlog za rezistenciju na antibiotike. Ovo se može desiti u slučaju kada se isti antibiotik prepisuje iznova i iznova za urinarne infekcije. Zbog ovog rizika, stručnjaci traže nove, prirodne načine zalečenje urinarnih infekcija bez primene antibiotika.

NATUROPLEX

Pojedina istraživanja pokazuju da se urinarne infekcije u dosta slučajeva mogu tretirati bez tradicionalnih antibiotika. Preporučuje se lečenje putem drugih, prirodnih supstanci, koje sprečavaju vezivanje bakterija za ćelije urinarnog trakta.

Jedan od takvih potpuno prirodnih preparata koji se koristi za saniranje i prevencijuurinarnih infekcija je upravo Naturoplex®.

Naturoplex® ima antibakterijsko, antiinflamatorno i analgetičko dejstvo kod pojave urinarnih infekcija.

Mehanizam delovanja Naturoplexa® je takav da se aktivna jedinjenja vezuju za receptore na površini bakterije. Na taj način onemogućavaju njeno vezivanje za zidovemokraćnih puteva i olakšavaju izbacivanje. Naturoplex smanjuje mogućnostrazvoja infekcija i ponovne pojave infekcije!

Naturoplex® takođe pomaže u izbacivanju tečnosti iz organizma. Skraćuje vreme zadržavanja urina u mokraćnoj bešici, što inače predstavlja jedan od uzroka infekcija. Utiče na jači imunitet sluzokože urinarnog trakta – stimuliše makrofage, odbrambene ćelije sluzokože mokraćnih puteva.

Foto: Promo/Abela Pharm

ZA VREME URINARNE INFEKCIJE POSLUŠAJTE I SLEDEĆE SAVETE:

Konzumirajte brusnicu

Brusnica sadrži supstance (proantocijanidine i d-manozu) koje sprečavaju bakterije da se vežu za zidove urinarnog trakta. Pomoći će u prevenciji urinarnih infekcija u bilo kom obliku-sok, sušena brusnica, čaj ili još komfornija za primenu u okviru suplementa Naturoplex® brusnica.

Pijte puno vode

Iako mokrenje može biti bolno kada imate urinarnu infekciju, važno je piti što više tečnosti, posebno vode. Što više pijete, više ćete mokriti. Uriniranje pomaže ispiranje štetnih bakterija iz urinarnog trakta.

Foto: Promo/Abela Pharm

Mokrite kad god je potrebno

Zadržavanje urina ili ignorisanje poriva za mokrenjem može izazvati da se bakterije razmnožavaju u urinarnom traktu. Potrudite se da uvek mokrite kada osetite potrebu.

Uzimajte probiotike

Probiotici promovišu zdravu probavu i imunitet. Oni takođe mogu biti efikasni u lečenju i prevenciji urinarnih infekcija. Za vreme urinarne infkecije loše bakterije zamenjuju dobre bakterije u vagini, posebno one iz grupe koja se zove Lactobacillus. Probiotici mogu da obnove dobre bakterije i mogu smanjiti ponavljanje urinarnih infekcija.

Povećajte unos vitamina C

Povećanje unosa vitamina C može pomoći u sprečavanju urinarnih infekcija. Vitamin C jača imunološki sistem i može pomoći u prevenciji i lečenju urinarnih infekcija zakišeljavanjem urina.

Više o urinarnim infekcijama i kako ih najlakše rešiti i sprečiti, pročitajte više OVDE.

Autor: Pink.rs