AKTUELNO

Kombinacija kafe i sočnog krema.


Potrebni sastojci:

Kore:

8 jaja

8 kašika šećera

4 kašika ulja

9 kašika brašna

pola praška za pecivo ( 5 gr )

Sirup:

Jaja

Jaja, Foto: Shutterstock250 ml vode

7 kašika šećera

5 kašičica nes kafe

2 kesice kapućina (još lepše ako ima sa rumom )

Fil:

Tiramisu

Foto: Bakina kuhinja

500 ml slatke pavlake

250 gr krem sira (neutralnog)

7 kašika šećera u prahu

Dekoracija:

100 gr mlevenih napolitanki

Priprema:

Ulupati belanca da zapene pa dodati polako šećer i nastaviti pućenje dok se ne dobije jaka i čvrsta pena. Zatim dodati žumanca i opet mutiti.

Na kraju dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i sve sjediniti varjačim. Istresti masu u obložen pleh dimenzija 35 x 25 cm i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni izmedju 20 i 25 minuta zavisno od rerne.

Ispečen i ohladjen biskvit sečemo vodoravno da se dobiju 2 tanke korice.

Za sirup pomešamo vodu i šećer pa stavimo na vatru da provri. Kratko vri pa sklonimo, dodamo nes kafu i kapućino, promešamo i ostavimo da se ohladi.

Ulupati slatku pavlaku a posebno izmešati sir i šećer u prahu. Sjediniti slatku pavlaku i sir i izmešati. Ne mešati previše.

Mlakim sirupom namočimo koru i sačekamo da upije pa nanesemo deo fila, kora, sirup, fil, a odgore pospemo samlavenim napolitankama.

Ostamo kolač da odstoji, pa poslužimo.

#Recept