AKTUELNO

Na Tviteru je ponovo pokrenuta rasprava među ženama o tome kako zadržati muškarca. Da li ovo danas uopšte treba da bude aktuelna i relevantna tema?

Mnoge žene se i dalje pitaju da li su dovoljno dobre da zadrže muškarca, kao da su one jedine krive za sve uspone i padove u jednom odnosu.

Dvadeset prvi je vek, sve smo samostalnije, bogatije i uspešnije, ali kao da smo programirane da imamo misiju da zadržavamo, zabavljamo i menjamo muškarce koje imamo ili mislimo da imamo.

Zamislite scenu u kojoj tri muškarca na kafi ili pivu čitaju poruke od devojaka i tumače što je pesnikinja htela reći. Ostavila mi je seen. Što mislite, je li me kulira ili ima drugog, kaže jedan od njih.

Brate, ajde da napravimo mi lažni profil pa da pogledamo tu i tamo storije da vidimo gde je i s kim. Odlična ideja, dodaje treći, a četvrti se već napio jer je mesecima u vezi s emotivno nedostupnom ženom koja se ne želi useliti u zajednički stan. On odavno želi decu, a ona ipak više voli kafanu i samoću.

Ženski časopisi odavno su puni saveta o tome kako zavesti, osvojiti i zadržati muškarca. Šta muškarci vole na ženi? Kakva će ih odeća odbiti, a kakva privući? Kako izludeti muškarca u krevetu? Šta mu kuvati? Kako diskretno naterati muškarca da te zaprosi? Kako održati brak?

Zamislite samo smejuriju da neki od ovakvih tekstova izađu u nekom muškom časopisu, pored priloga o motorima ili jedrilicama?

Da li je vas majka rodila da posvetite svoj život misiji zadržavanja muškarca? Jeste li vi prava žena samo ako vam je nekom magičnom formulom ili vojnom strategijom uspelo da vas vaš muškarac ne prevari s nekom mladom zgodnom devojkom? Zašto prihvatamo takav poredak i zašto nas, pametne i glupe žene, ne uče da muškarac treba zadržati nas, a ne mi njega?

Nije me majka rodila da provedem život zadržavajući muškarca!

Nije.

Jedini muškarac vredan truda, kuvanja, mirisanja i strategija je onaj koji silno želi zadržati vas.

#Ljubav