AKTUELNO

Kada dođe trenutak za pakovanje kofera pred odlazak na odmor, uvek se postavlja pitanje šta nam je zaista potrebno, a šta čist višak.

No, iako često vagamo, rezultat je obično nepovoljan, jer se u trenutku zanesemo i ponesemo više odeće nego što smo u stanju da obučemo tokom samog odmora. Ukoliko se pronalazite u ovim redovima i želite da otkrijete razlog ovakvog ponašanja, pozivamo vas da ostanete sa nama i u nastavku.

1. Ispunjavanje kofera donosi smirenost

Veliki koferi su u većini slučajeva precenjeni, jer zauzimaju puno prostora, nezahvalni su za nošenje, a na kraju ne obučemo ni polovinu garderobe koja se u njemu nalazi. Ipak, što je više stvari pored nas, to je i doza smirenosti veća. To nam donosi osećaj kao da smo kod kuće, što je posebno važno osobama kojima je teško da izađu iz zone komfora.

2. Osećate se sigurnije u sebe

Za one neodlučne, pakovanje dve haljine u različitim bojama umesto jedne jedino je rešenje. Naravno, ovo što ste upravo pročitali odnosi se i na obuću, proizvode za lepotu i negu, te kupaće kostime. Ipak, ako sagledamo objektivno, nema potrebe za gomilanjem, jer, na kraju, cilj odlaska na putovanje jeste odmor i opuštanje.

3. Sadržaj kofera diktira raspoloženje pred put

Jedan pogled na kofer dovoljan je da procenite da li ste opterećeni brigama ili rasterećeni, jer znate da odmor može da počne. Ako spadate u prvu grupu, pokušajte da napravite otklon i zamislite da ste već na samoj destinaciji, gde ćete se ubrzo opustiti i zapitati čemu ovoliko težak prtljag.

#putovanje