AKTUELNO

Donosimo vam recept za poslasticu koju ćete svi obožavati!

Sastojci za patišpanj:

4 jaja

80 grama šećera

malo praška za pecivo

120 grama brašna

so Sastojci za fil:

1/2 kesice želatina

250 grama maskarpone sira

sok i rendana kora limuna

40 grama šećera

120 ml pavlake

šećer u prahu

sok od limuna

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Čvrsto umutite belanca dodajući so i 40 grama šećera. Žumanca penasto umutite sa preostalim šećerom. Izmešati brašno i prašak za pecivo, pa sve dodajte umućenoj masi od jaja. Dobro umućeno testo izručite na prethodno pripremljen kalup obložen masnim papirom. Pecite 10 minuta. Ispečen patišpanj izručite na krpu posutu šećerom i pažljivo skinite masni papir. Pomoću krpe polako uvijte još topao rolat, te potopite želatinom. Maskarpone izmešajte sa limunovim sokom, korom i šećerom. Izmešajte želatin sa 3 kašike maskarponea i dodajte ostalom kremu. Čvrsto umutite pavlaku i dodajte masi. Rolat odvite, premažite pripremljenim kremom, ostavljajući pri tom slobodnu ivicu. Ponovo urolajte nafilovan patišpanj i ostavite da se hladi oko 3 sata. Pre serviranja, rolat pospite debelim slojem šećera u prahu i isecite ga na šnite jednake debljine. Garnirajte kriškama tanko isečenog limuna.

#Recept