AKTUELNO

Ideja je urodila plodom, a prvi su pohrlili influenseri.

Mnoge destinacije su požurile da otvore vrata turistima tvrdeći da su "covid free", ali Uzbekistan se izdvojio među svima. Ova zemlja je prva ponudila novčanu garanciju!

Uzbekistan je još u maju najavio i održao reč: onaj turista koji se na putovanju po Centralnoj Aziji zarazi kovidom dobiće 3.000 dolara kao kompenzaciju!

Velikodušna ponuda ima začkoljicu...

Naravno, ova velikodušna ponuda ima i malu začkoljicu. U suštini, toliko košta lečenje od korone u bolnicama Uzbekistana.

Da je ideja dobra najbolji dokaz je ponovni porast stranih turista u Uzbekistanu, a prvi su krenuli blogeri. Nova kampanja pod nazivom “Uzbekistan: Safe Travel Guaranteed” i vlada se nada da će stroge higijenske mere koje su uveli vratiti i turista koji su imali prošle godine.

Nekoliko godina beleže porast, a onda...

Ova zemlja je poslednjih godina doživela pravi turistički bum, a lane su imali 6,7 miliona stranih turista što je za ovu zemlju rekord.

San svakog turiste 2020. godine je da spokojno putuje po svetu bez straha da će se zaraziti virusom korona. Mnogi su ostali kod kuće upravo zbog straha od astronomskih računa u bolnicama ukoliko dobiju virus i njihovo zdravstveno stanje se pogorša.

#Turizam

#Uzbekistan

#koronavirus