Za pripremu ukusne testenine ne treba vam mnogo vremena, namirnica ni kuhinjskih dodataka. Sjedinite češnjak, maslac, limun i bosiljak s testeninom po želji i napravite fini ručak za samo 15 minuta.
Sastojci:
225 grama sušene testenine500 ml pilećeg bujona4 češnja beog luka30 grama putera20 grama narendanog parmezana1 limunnekoliko listića svežeg bosiljkaso i biber po želji
Priprema:
1. U većem loncu otopite puter i na njemu kratko propržite sitno naseckani beli luk. Dodajte so i biber po želji.
2. U lonac ulijte pileći bujon. Iscedite sok jednog limuna i dodajte narendanu koricu.
3. Ubacite testeninu, sve dobro promešajte, poklopite i pustite da se kuva na umerenoj temperaturi oko 10 minuta.
4. Na kraju kuvanja umešajte narendani parmezan i nekoliko listića bosiljka.
#Recept