AKTUELNO

Umesto da kupite jabukovo sirće, probajte sami da ga napravite.

Lekari nam često savetuju da za salatu koristimo jabukovo sirće jer je zdravije.

Ali ne morate uvek da ga kupite, već možete i sami da ga napravite.

Jabuke (količina po izboru) dobro operite pre nego što ih oljuštite, a zatim ih naseckajte. Stavite u staklenu posudu i prelijte vodom u koju ste dodali šećer (na litar vode ide otprilike trećina šoljice šećera).

Posudu prekrijte providnom tkaninom, stavite okolo gumicu i ostavite da odstoji.

Posle, otprilike, nedelju dana tečnost će postati tamnija. Procedite je i vratite u staklenu posudu i ponovo prekrijte providnom krpom. Ostavite da odstoji još tri-četiri nedelje.

Kada se u tečnosti pojave mehurići, to je znak da je jabukovo sirće gotovo i čuvajte ga na hladnom mestu.

#Recept

#jabukovo sirće