AKTUELNO

U svetu nema mnogo država koje su otvorene za stanovnike iz celog sveta, pogotovo jer dolazi hladno vreme i najavljivan drugi talas. Dubai je otvoren za sve turiste, ali kako izgleda odmor u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u vreme pandemije koronavirusa?

Posetioci moraju prihvatiti sigurnosne provere i protokole, masku moraju nositi na javnim mestima ili će se suočiti sa kaznom u visini od otprilike 700 eura. Nošenje maske je obavezno i u taksiju gdje su dozvoljena najviše dva putnika.

Fizička distanca od dva metra je na svim javnim mjestima obavezna, osim ukoliko se radi o članovima porodice, a posetioci se moraju navići i na miris sredstava za dezinfekciju s obzirom na to da su dozeri postavljeni svuda i očekuje se da ih obavezno koristite.

U ovom gradu je stopa zaraze niska, oni su rano uveli restrikcije kako bi sprečili crne scenarije i sada su jako blizu normalnom životu.

Propisi u hotelima bi nekima mogli izgledati neobično ili preterano. Provera telesne temperature na ulazu u hotel, restoran, tržni centar i slično je obavezna. Pleksiglas štiti recepciju u hotelima, a prtljag se dezinfikuje.

Peškiri su na bazenima zatvoreni u plastične kese. Manje vidljivo, ali podjednako umirujuće je da osoblje dodatno čisti sobe za goste, a predmeti od papira su uklonjeni iz soba.

Pojedini restorani umesto cenovnika imaju QR kodove uz pomoć kojih se pristupa mrežnim verzijama, takođe koriste i jednokratne jelovnike.

Neka od mesta u ovom gradu čak nude i besplatne PCR testove pri odlasku koje možete uraditi u odmaralištu, za međunarodne rezervacije od pet noćenja ili više.

#Dubai

#Odmor