AKTUELNO

Ljudi se znoje noću, najčešće ako im je toplo, ali znojenje bez vidljivog razloga može da bude znak neke od teških bolesti, pa je najbolje obratiti se lekaru.

Srce

Noćno znojenje može biti znak problema sa srcem, pogotovo ako spavate na niskom uzglavlju jer tako srcu treba više energije. Često se javljaju i problemi s disanjem. Studija iz 2014. pokazala je da žene srednjih godina koje se znoje noću, mogu imati povećani rizik za razvoj kardiovaskularnih bolesti, pogotovo uz povišen krvni pritisak i dijabetes.

Foto: Pixabay.com

Pročitajte još: OSEĆATE NESVESTICU ILI VRTOGLAVICU? Možda imate OVE ALARMANTNE ZDRAVSTVENE PROBLEME, a da to i ne znate!

Štitna žlezda

Previše aktivna štitna žlezda i tokom dana može izazvati prekomerno znojenje, a može biti uzrok i pojačanog noćnog znojenja. Posavetujte se s lekarom, jer ako patite od hipertireoze odgovarajuća hormonalna terapija često značajno pomaže da se rešite tog neprijatnog simptoma.

Foto: Pixabay.com

Maligne bolesti

Uzrok noćnog znojenja mogu biti i maligne bolesti, i to od limfoma i leukemije pa sve do tumora. Ako uz pojačano znojenje noću primetite i povećanje limfnih čvorova, neobjašnjivi umor tokom dana ili iznenadni gubitak težine, možda noćno znojenje nema bezazleni uzrok.

#Noć

#Spavanje

#Zdravlje

#srce

#Štitna žlezda

'